Mátové brownies
Pozornosti milovníků čokolády rozhodně nemůže uniknout tahle sladká bomba. Intenzivní hořkosladká chuť kakaových bobů společně se svěží chutí máty je rozhodně neotřelou kombinací, kterou prostě musíte vyzkoušet! Ideální zákusek k čaji – a to nejen o páté.
Ingredience
Postup přípravy
Mátový čaj nechejte vylouhovat v horké vodě, sáčky vyjměte a nechte vychladnout. Bokem si ve vodní lázni na mírném ohni rozpusťte 150 g čokolády – do hrnce nalijte vodu, na něj položte žáruvzdornou misku s čokoládou tak, aby se nedotýkala hladiny. Tato metoda je nejšetrnější a rychlá.
Do rozpuštěné čokolády přidejte také máslo a promíchejte, aby se obě suroviny spojily. Poté v jiné misce smíchejte cukr s vejci, kypřícím práškem a prosejte mouku. Přilejte vlažný mátový čaj a po částech i čokoládovou směs. Nakonec přidejte i zbytek nasekané čokolády a vše pořádně promíchejte. Směs by měla mít konzistenci řidšího těsta, ale neměla by být vodová.
Vymažte si malý vyšší plech máslem, aby se vám koláč nepřichytil, případně vyložte pečícím papírem. Směs rovnoměrně nalijte a dejte péct na 190°C a přibližně 30 minut. Průběžně kontrolujte, zda se vám brownies nepálí. Moučník je hotový, jakmile se na povrchu vytvoří pevná krusta. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout, aby vnitřek ztuhl.
Vyzkoušeli jste recept?
Dejte vědět, jak jste si pochutnali.
Nejlépe si jej vychutnáte s Ahmad Tea - Máta a citron.