Kořeněné sušenky s ceylonským krémem
Ahmad Tea je v České republice již 30 let a při této příležitosti jsme si připravili něco speciálního. Náš ambasador a cukrářský mistr pan Josef Maršálek pro Vás připravil recept na Kořeněné sušenky s ceylonským krémem, které potěší chuťové smysly i těm nejmlsnějším jazýčkům. Pojďte si tyto jedinečné sušenky připravit s námi!
Budete potřebovat:
Těsto:
180 g hladké mouky
20 g kukuřičného škrobu
75 g cukru moučka
70 g másla
1 vejce M
2 g kardamomu
2 g čaje Ceylon
1 g skořice
1 g soli
Čajová ganache
160 ml smetany ke šlehání (125 g)
7 g čaje Ceylon
200 g bílé čokolády kolem 40 %
25 g másla
Na dokončení:
5 g zlaté metalické barvy
25 ml čistého alkoholu
POSTUP:
Cukr a čaj smícháme a rozemneme, přidáme koření a sůl. Tuto směs nasypeme do mísy, přidáme mouku, kukuřičný škrob a studené máslo a vypracujeme drobenku. Úplně nakonec rychle a krátce zapracujeme vejce. Těsto dáme do lednice asi na 30 minut dobře přikryté odpočinout.
Na ganache smícháme smetanu s čajem a za stálého míchání zahřejeme až k bodu varu, krátce povaříme. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 15 minut vylouhovat a poté scedíme a tekutinu dobře vymačkáme. Měli bychom získat asi 125 g čajové smetany. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ochucenou smetanu a vymícháme metličkou dohladka. Na závěr zamícháme změklé máslo. Na hladinu připravené náplně přiložíme kuchyňskou fólii a necháme v pokojové teplotě zhoustnout.
Odpočinuté těsto vyválíme na sílu asi 2–3 mm, vykrojíme požadované tvary a na plechu s papírem na pečení při 160 °C upečeme do světle zlata. Sušenky necháme vychladnout a poté je slepujeme k sobě cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a připravenou náplní. Na závěr povrch potřeme pomocí štětce zlatou barvou rozmíchanou v alkoholu. Recept je na 20 ks sušenek.
Dobrou chuť!