Ovesná kaše se zeleným čajem
Červenec přímo vybízí k podnikání výletů a vymýšlení všelijakých aktivit. Abyste na ně měli dostatek energie, potřebujete určitě kvalitní základ – snídani! Připravte si rychlou a výživnou ovesnou kaši nabitou antioxidanty ze zeleného čaje.
Ingredience
Postup přípravy
Nejprve si v menším hrnci připravte výluh ze zeleného čaje. Vodu uvařte a nechte v ní čaj louhovat po dobu 3 minut. Poté sáčky nebo čajové lístky vyjměte a přidejte ovesné vločky. Míchejte, dokud vločky nezměknou.
Dle chuti můžete přidat i pár kousků sušených plodů ovoce (brusinky, rozinky, moruši), které krátce povaříte. V horkém výluhu nasáknou a kaši lehce osladí. Popřípadě můžete hotovou kaši smíchat se lžičkou medu a poté rovnou servírovat.
Na závěr misku ozdobte čerstvým ovocem, ořechy nebo rovnou obojím a máte snídani bohatou na vitamíny a zdraví prospěšné látky, které vám dodají energii minimálně na celé dopoledne.
Tak a teď vzhůru za dobrodružstvím! :)