Tradice čaje o páté v moderním podání s influencerkou Koki
V Ahmad Tea ctíme tradice, a ty čajové obzvlášť. Proto jsme se rozhodli vyzdvihnout jednu z nich, kterou máme velmi rádi a která koluje v naší čajové DNA. Jde samozřejmě o rituál „čaje o páté“. Jak tuhle klasiku, která pití čaje povýšila na opravdové umění zastavení se s přáteli nebo rodinou, představit i českému publiku, navíc třeba i tomu mladšímu?
Čajové mýty pod lupou: co se říká o čaji, ale není to tak úplně pravda?
Kolem čaje se vznáší spousta mýtů a nepřesností, které mají nejrůznější původ a je rozhodně zajímavé jim přijít na kloub. Ať už jste opravdový čajomilec, nebo si tenhle lahodný nápoj užíváte jen občas, přinášíme vám přehled častých čajových nepřesností a uvádíme je na pravou míru.
Slavíme 35 let naší lásky k čaji, pojďte slavit s námi!
„Nikdy bych neprodával čaj, který bych doma sám nepil.“ To jsou dnes již slova zakladatele a ředitele společnosti Ahmad Tea London pana Rahima Afshara, která se zrcadlí v naší filozofii napříč celou produkcí čaje – od pěstování přes selekci čajových lístků až po tvorbu čajových a bylinných směsí.
Na čaji (8. díl): Čajové rituály
Jak se pije čaj v Číně? Na to se zaměříme v našem posledním díle Ahmad Tea seriálu Na čaji.
Síla uchovávání čaje, aneb čaj sypaný nebo sáčkový?
Kulturní nápoj, symbol rituálů, klidu a pohody, zdroj energie, lahodný a zdraví prospěšný zážitek – to vše pro nás může představovat zdánlivě běžné pití čaje. Ne nadarmo patří čaj mezi historicky nejstarší nápoje, opředené mnoha legendami. Nadto jsme jeho důkladnou přípravou odměněni pozitivními důsledky na duchu, i na těle. Pojďme se tedy na chvilku zastavit a ukažme si několik základních rozdílů mezi pitím čajů sypaných a sáčkových.
Na čaji (7. díl): Černý vs. zelený čaj
Pojďme se dozvědět více o rozdílech mezi černým a zeleným čajem a dalších zajímavostech.