Recept na chai latté
Za okny šedivo, pochmurno a vy byste si nejraději sedli s dekou a knížkou k rozpálenému krbu. To úplně láká k šálku horkého chai latté pro tu správnou zimní pohodu. Černý čaj povzbudí mysl a směs koření krásně zahřeje. Vyzkoušejte si náš jednoduchý recept, který zvládne doma každý. Na přípravu vám postačí pár surovin.

Ingredience
Všechno koření dejte do plecháčku společně se sáčky černého čaje, zalijte vodou a přiveďte k varu.
Směs chvíli povařte, poté přeceďte a rozlijte do vysokých sklenic do tří čtvrtin. Čaj dolijte 2 cm pod okraj mlékem pro zjemnění, doslaďte medem. Zbytek mléka si našlehejte pomocí trysky od kávovaru, nebo ručního šlehače na mléko do bohaté pěny. Mléčnou pěnu navrstvěte do sklenic a zasypte mletou skořicí, nebo můžete použít i nastrouhaný muškátový oříšek. Na závěr můžete dozdobit svitkem skořice, či hvězdičkou badiánu. A máte hotovo. Nechte si chutnat a hlavně buďte v teple.
Tip na závěr: Pokud se chystáte ven, připravte si chai latté (tentokrát bez mléčné pěny) klidně s sebou na cesty do termohrnku nebo termoláhve. Uvidíte, jak se bude hodit. :)