Asijská polévka se zeleným čajem
Nenechte se skolit rýmou ani bacily, které vás mohou klidně i na několik dní vyřadit z běžného fungování. Vsaďte na prevenci a uvařte si asijskou polévku, která váš organismus posílí, příjemně prohřeje a navíc skvěle chutná! Hlavní ingredience? Zelený čaj.
Ingredience
Nalejte vodu do hrnce a přidejte čajové sáčky, česnek, zázvor, sójovou omáčku a ocet. Společně přiveďte k varu, snižte teplotu a duste po dobu 5 minut. Poté vyjměte čajové sáčky, přidejte nudle a mrkev, která bude díky krátkému pobytu v horké vodě pěkně křupat.
Pokud ji naopak chcete měkčí, můžete ji vhodit do hrnce s ostatními surovinami už na začátku vaření. Povařte přibližně 2 minuty, dokud nudle nezměknou.
Podávejte ozdobené čerstvou zelenou cibulkou a koriandrem.
Do lehce zchlazené polévky můžete také zkusit na závěr přidat lžíci medu, díky kterému jemně nasládne. Med sám navíc obsahuje řadu vitamínů, minerálů a enzymů, které tělu a zdraví prospívají.
Nachlazení ani chřipka nemají šanci!