Příprava čaje
Správný recept na přípravu čaje obsahuje kromě nezbytných ingrediencí čaje a vody též trochu péče a špetku pozornosti.
Uvidíte, že výsledkem pak bude opravdu lahodný chuť ový zážitek.
Ohřívání vody
Používejte vždy čerstvou vodu. Již jednou převařená voda je deoxidovaná a čaj z ní nebude dobrý. Vodě prospěje též přefiltrování, kterým se odstraní chlór a další příměsi negativně ovlivňující výslednou chuť. Vodu ohřejte vždy na teplotu vhodnou pro vámi zvolený druh čaje.
Výběr směsi
Z pestré palety čajů Ahamd Tea London si ten svůj oblíbený pro každou denní dobu či zvláštní příležitost zaručeně vyberete. Robustní černé směsi jsou například typickým doprovodem britského odpoledního čaje. Máte-li chuť spíše na něco lehčího, doporučujeme některý ze široké nabídky našich čajů zelených či ovocných a bylinkových. Co se týká množství směsi, použijte 1 lžičku na osobu plus 1 na konvici navíc.
Teplota vody a doba louhování
Zárukou úspěchu je, že jakmile voda dosáhne vhodné teploty, měly by se připravené čajové lístky v sítku či sáčku ihned zalít. Zkontrolujte si raději na obalu dobu louhování. U jednotlivých směsí se může lišit. Při tomto důležitém procesu zakryjte konvici víkem, aby teplota vody příliš rychle neklesala. Jakmile vám síla nálevu vyhovuje, sítko nebo sáček odstraňte a nálev jemně zamíchejte.
Sáčkový čaj | ||
---|---|---|
Typ čaje | Teplota | Doba louhování |
Černé čaje | 100 °C | 3–5 min |
Zelené čaje | 90–100 °C | 3–5 min |
Dekofeinované čaje | 100 °C | 3–5 min |
Ovocem ochucené černé čaje | 100 °C | 3–5 min |
Ovocné a bylinné čaje | 100 °C | 5 min |
Sypaný čaj | ||
---|---|---|
Typ čaje | Teplota | Doba louhování |
Černé čaje | 100 °C | 5–7 min |
Zelené čaje | 90–100 °C | 3–5 min |